Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

3 lastige kamerplanten die de juiste zorg nodig hebben

Lastige kamerplanten snel dood
Photo by Mike Marquez on Unsplash

Kieskeurige en lastige kamerplanten. Vrijwel iedereen die wel eens een kamerplant in huis heeft gehad heeft er wel eens een – of meerdere – gehad. Er zijn een groot aantal kamerplanten die je eigenlijk helemaal niet dood krijgt. Aan de andere kant zijn er ook een aantal planten in huis die erg kieskeurig en lastig zijn. Zonder de juiste zorg, locatie en hoeveelheid water zullen ze snel gaan hangen, bladeren laten vallen en doodgaan. Hieronder zie je drie kamerplanten waarvan bekend is dat ze niet erg eenvoudig in onderhoud zijn, tenzij ze de juiste zorg krijgen.

Ficus lyrata (Tabaksplant of Vioolbladplant)

Deze ficus is erg populair op sociale media, zoals je op de onderstaande Instragram-post kan zien. Alle soorten ficus, inclusief rubberplanten en treurvijgen, hebben helder, gelijkmatig licht nodig om goed te kunnen overleven in huis. Bij elke verandering, bijvoorbeeld van positie of hoeveelheid water, zullen de bladeren snel uitvallen. De Ficus Lyrata houdt van vocht en vochtige grond, maar geef de plant zeker niet teveel water.

Krulvaren (Nephrolepis, exaltata of Boston Fern)

Deze zeer populaire kamerplanten die vaak gebruikt worden als hangplanten houden erg veel van vocht. In de zomer doen ze het in huis goed met de vochtige lucht. De winter is een minder prettige periode voor de krulvaren. Ze lijden echt onder de droge winterlucht. Je hebt echt wel een luchtbevochtiger nodig om de varen in de winter echt gelukkig te houden. Kortom: Echt een lastige kamerplant die het alleen met de juiste zorg goed gaat doen.

Spathiphyllum (lepelplant, vaantjsplant of ‘Peace Lilly)

De lepelplant is geen eenvoudige plant om gelukkig te houden in huis. De bloemen kunnen snel verwelken. De Spathiphyllum houdt niet van tocht en tochtige ramen. Ze zijn erg gevoelig voor teveel kalk in water. Als de bladeren en bloemen gaan hangen staat de plant vaak te droog of te nat. Dit kan je op korte termijn soms nog prima herstellen. Als je dit te vaak doet, komt er een dag waarop de lepelplant gewoon blijft hangen. Echt een lastige kamerplant. Als je echter de plant op de juiste plek hebt staan en je geeft de juiste hoeveelheid water; kun je echt genieten van een prachtige plant in huis!