Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Amaryllisbol met roodbruine vlekken: Oplossingen

Amaryllisbol met roodbruine vlekken_ Dit kan je doen

Tegenwoordig zijn amaryllisbollen misschien wel populairder dan ooit tevoren. Zeker in de winter zie je ze vaak terug in verschillende huiskamers. Deze bloem bloeit namelijk in de winter, vaak in de maanden januari en februari. Wanneer de bloem bloeit kan hij soms wel 7 weken mooi blijven! De laatste tijd is de amaryllis in wax erg gewild. Om de amaryllisbol vind je dan een waslaag. De kleuren van de waslaag kunnen verschillen. Rond de feestdagen kan je ook amaryllissen kopen met een waslaag met glitters. Je hoeft zo’n amaryllisbol met wax geen water te geven. Wanneer je hem op een lichtere plek in huis zet gaat hij namelijk vanzelf bloeien! Heb jij een amaryllisbol in huis met roodbruine vlekken? En merk je dat de bol verschrompelt? Dan kan dat meerdere oorzaken hebben. In deze blog lees je alles over de oorzaken en de oplossingen.

Amaryllisbol kopen: Laagste prijzen en beste aanbiedingen

Wil jij een amaryllisbol kopen? Dan vind je hieronder de laagste prijzen en de beste aanbiedingen. Iedere dag worden de prijzen opgehaald waardoor je altijd op de hoogte blijft van de beste deals. Wij hebben verschillende soorten amaryllisbollen op een rij gezet zowel met als zonder een laag wax. Zo zit er altijd een soort tussen die je mooi vindt.

Tip voor het kopen van een amaryllisbol

Wil jij een amaryllisbol aanschaffen? Kijk dan het liefst naar een grotere amaryllisbol. Hoe dikker de bol is, hoe meer voedingsstoffen de bol bevat. Uit een dikkere bol komen dus ook krachtige bloemstengels.

Amaryllisbol met roodbruine vlekken

Zie jij op de amaryllisbol roodbruine vlekken? En is de amaryllisbol verschrompelt? Dan wordt dit waarschijnlijk veroorzaakt door een sluipende schimmel genaamd rode brand. Deze schimmel kan ontstaan wanneer de bloem te koud of te nat staat. Het is belangrijk om je planten goed in de gaten te houden. Ben je er namelijk snel bij wanneer je de vlekken ziet ontstaan en de bol ziet verschrompelen? Dan kan je de stukken die aangetast zijn voorzichtig wegsnijden. Er wordt aangeraden om deze plekken te bepoederen met houtskool. Doe je dit? Dan voorkom je verdere rot van de bloembol.