De Groene Kneusjesbox: 10 à 12 kamerplanten voor €23,95 Bekijk de deal hier!

Cloud Forest Singapore: Indoor botanische tuin

Cloud Forest Singapore

Cloud Forest Singapore is een bezienswaardigheid die bij plantenliefhebbers bijna niet kan ontbreken op het reizenwensenlijstje. Op Tripadvisor staat Cloud Forest Singapore zelfs op nummer 5 van de 1.012 dingen die je kan doen in Singapore. Reizigers zijn en blijven laaiend enthousiast over deze indoor plantenwereld.

Wat is Cloud Forest Singapore?

Cloud Forest Singapore is een grote indoor botanische tuin/ indoor jungle/ regenwoud in de stad Singapore. Wanneer je binnenkomt in de koepel zie je meteen één grote opstelling met wanden vol planten en een grote waterval. Je kan met de lift naar boven, daarna ga je via loopbruggen en roltrappen naar beneden. Tussendoor zijn er veel uitzichtpunten vanwaar je ook nog eens een prachtig uitzicht hebt over de stad Singapore. Er is veel informatie te vinden over de planten maar ook over het beschermen van de natuur.

Handige weetjes

Hoewel je zou denken dat het in de koepel erg heet is, is het juist vaak iets frisser dan buiten. Zo worden de optimale omstandigheden voor de planten nagebootst. Het kan in Singapore erg warm worden, op hete dagen is dit daarom ook een goed uitstapje! Sommige bezoekers raden zelfs aan om een trui mee te nemen! Cloud Forest Singapore is een erg populaire bezienswaardigheid. Het kan er erg druk zijn met toeristen. Meestal is het iets rustiger wanneer je er rond openingstijd bent. Veel bezoekers vinden het ook prachtig in de avond. Bekijk ook rond welke tijd de sproeiers aan gaan. Deze hullen de planten in een prachtige en mysterieuze nevellaag.

Gardens by the Bay en Flower Dome

Zowel Cloud Forest als Flower Dome zijn onderdeel van Gardens by the Bay. Gardens by the Bay staat op plek nummer 3 van de 1.012 dingen die je kunt doen in Singapore. Het is een groot park met een verscheidenheid aan planten, bloemen en kunst. Delen van het park zijn betaald (Cloud Forest, Flower Dome en het skywalk pad langs de bomen) maar je kan ook veel delen gratis bezoeken. In de avond kan je er genieten van lichtshows. Flower Dome is de tweede glazen koepel naast Cloud Forest. Hier vind je allerlei prachtige bloemen.

Uitgelichte afbeelding: Photo by Miguel Sousa on Unsplash