De Groene Kneusjesbox: 10 à 12 kamerplanten voor €23,95 Bekijk de deal hier!

Deze 8 planten doen het goed in de badkamer

Badkamer planten

De badkamer is niet de eerste kamer waar je aan zal denken om planten neer te zetten. Toch zijn er een groot aantal kamerplanten die het goed doen in de badkamer. Het klinkt eigenlijk ook best logisch. Veel planten houden namelijk van vocht. Na een douch of bad is de ruimte erg vochtig. Een prima plek voor veel plantjes dus! Een badkamer met een raam waar indirect licht doorheen komt werkt voor de meeste planten wel het beste. Toch zijn er ook planten die helemaal niet zoveel licht wensen en die het wel goed in de badkamer. Hieronder zie je 8 planten die graag in je badkamer komen wonen!

Zamioculcas zamifolia

Deze zeer sterke kamerplant is in Nederland erg populair aan het worden. Hij behoort tot de araceae familie en vergt niet veel onderhoud. De plant komt uit Tanzania, maar heeft zijn weg naar Nederland gevonden. Sommige mensen kennen de plant als ZZ-plant, Zuzu-pant, aroïde palm of eeuwigheidsplant (omdat de plant niet snel dood zal gaan). Een ideale toevoeging aan een badkamer met weinig licht.

Orchideeën in de badkamer

Je zou het niet verwachten, maar de orchidee doet het echt enorm goed in een badkamer. Orchideeën inheems zijn in tropische klimaten, houden ze van vocht en gedijen ze in de stomende ruimtes van een badkamer. Zorg ervoor dat ze minimaal zonlicht hebben (een dakraam of een klein badkamerraam zou genoeg moeten zijn om ze gelukkig te houden

Chlorophytumcomosum (graslelie)

Deze iconische plant uit de jaren 70 heb je vast wel eens bij je ouders, ooms, tantes of opa en oma zien staan. Deze plant doet het enorm goed in ruimtes met weinig licht en veel vocht. De graslelie mag eigenlijk niet ontbreken in je badkamer!

Credit: Simon Godfrey on Unsplash

Varens ophangen boven de douchekop

Varens zijn populaire kamerplanten, maar toch een beetje controversieel. Het is niet de meest eenvoudige plant om te houden. Een varen kan best veeleisend zijn. Zo willen ze vaak niet teveel zon, maar wel een hoge luchtvochtigheid. De badkamer is dan ook een prima plek voor deze planten. Varens doen het goed in badkamers met weinig ligt, met bijvoorbeeld ramen op het zuiden of het oosten. Je kan zelfs een varen boven de douche ophangen, maar zorg er wel voor dat deze niet direct door het water uit de douche wordt geraakt. Geef de varen pas water als de grond droog is geworden

Aloë vera

Zelfs mensen die niet veel plantenkennis hebben, kennen Aloë Vera wel. Het sap van de plant wordt bijvoorbeeld gebruikt om brandwonden, huiduitslag en snijwonden te verzachten. Ook worden er drankjes gemaakt van de plant. Aloë vera kan op moeilijke plekken goed overleven. Zo kan het zich aanpassen aan plekken met veel of juist weinig licht en is het goed in het absorberen van vocht. In de badkamer kan je de plant neerzetten of ophangen. Geef de plant verder nooit teveel water, dat vindt hij toch iets minder prettig.

Luchtplanten

De trend van de afgelopen jaren: luchtplanten. Deze planten gedijen zonder grond en kunnen zich goed aanpassen. Toch hebben ze gewoon water nodig en houden ze van vocht. Dit soort plantjes houden echter wel van voldoende licht en zullen het in donkere badkamers minder goed doen. Om een ​​luchtplant water te geven, dompel je hem gewoon 20-30 minuten onder water en schud je de bladeren droog. Hoe helderder en warmer uw badkamer, hoe meer water er nodig is.

Sansevieria

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder de sansevieria, een van de meest populaire kamerplanten van dit moment. Het is een plant die niet veel behoeften heeft. De sansevieria is lid van de leliefamilie en kan tegen weinig licht. We hebben zelfs gezien dat mensen deze plant onder de wasbak plaatsten, een plek zonder al te veel licht. Daar groeide de plant zelfs nog enorm!

Lucky Bamboo (Dracaena sanderiana)

Lucky Bamboo is een onverwoestbare plant en helemaal geen echt bamboe. Het kan in de meest gekke omstandigheden in huis overleven. De mooie gekrulde stelen kunnen erg groot worden, waardoor de plant echt op gaat vallen in jouw badkamer.

Hoofdafbeelding Credit: Lisa Moyneur on Unsplash