Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Drie heerlijk geurende planten voor in je keuken

Kruiden en planten in de keuken
Photo by Markus Spiske on Unsplash

Kamerplanten verminderen stress, verbeteren de luchtkwaliteit aanzienlijk en geven je kamer een leuke sfeer. In de keuken heb je te maken met – soms – nare kookgeurtjes. Natuurlijk kunnen planten er niet voor zorgen dat deze geuren weggaan, maar er zijn wel kamerplanten die zelf lekker ruiken. Zo ruikt de keuken toch net iets lekkerder en wordt je tijdens het koken misschien ook gelukkig van het al geurende groen om je heen! De onderstaande drie planten en kruiden passen enorm goed in de keuken en vallen zeker onder heerlijk geurende planten!

Orchideeën in de keuken

Deze exotische schoonheden zijn een prachtige aanvulling voor in elke keuken. Je kan orchideeën kopen in verschillende kleuren en geuren, dus er zit altijd wel een mooie variant bij die je mooi vindt en bij het interieur past. Een orchidee verzorgen is ook helemaal niet zo moeilijk als je zou denken. Deze plant houdt wel van voldoende licht en doet het niet goed in de volle zon. Een keuken waar voldoende indirect naar binnen valt is ideaal voor de orchidee. Dompel de plant eens per week in water of vul de gootsteen met een paar centimeter water en zet daar de orchidee 20 minuten in. Niet alle orchideeën zullen een geur afscheiden. Zo staan witte en gele varianten er om bekend minder geurend te zijn. Ruik dus bij het uitkiezen voor jouw keuken-orchidee goed aan de plant!

Jasmijn voor in huis

De Jasmijn heeft een hele delicate zoete bloemengeur van zichzelf. Als je ook nog eens de juiste pot kiest, heb je een prachtige elegante en lekker geurende plant in huis. Aan deze plant worden meerdere symbolische en spirituele betekenissen gegeven, zoals de plant van moederschap, liefde en toewijding. Deze plant houdt van een zonnige, maar wel vochtige omgeving in de buurt van een raam. Je kan er zelfs – als de plant eenmaal gewend is aan de ruimte en bloeit – proberen om er lekkere thee van te zetten.

Kruiden voor in de keuken

Vervelende kookgeurtjes? Zet een paar potjes met kruiden in de keuken. Ze zullen heus niet de geuren laten verdwijnen, maar het helpt wel iets. Daarnaast staat het mooi en ruiken ze erg lekker (al is dat soms een kwestie van smaak). Eigenlijk kunnen alle keukens wel een kruidentuintje gebruiken. Onze favorieten:

Tip: Wissel het hele jaar door eens af met de collectie kruiden in de keuken. Je kan ook zelf je kruiden van zaadje tot plant grootbrengen in de keuken. Hier zijn zelfs hele leuke kant-en-klaar-pakketten voor te koop!