Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Ecosysteem met planten kopen in een glazen bol (terrarium)

Planten terrarium ecocysteem gesloten

Een ecosysteem met planten in huis is een prachtige toevoeging aan elke kamer. Dit soort duurzame plant-ecosystemen zijn ook nog eens heel leuk om cadeau te geven als bijvoorbeeld een housewarming cadeau. Je kan dit soort systemen prima online komen. Als je een grotere glazen bol met planten erin wilt kopen, hoef je er op deze manier in ieder geval niet zelf mee te tillen. Dit soort systemen worden ook wel zelfvoorzienende ecosystemen of terrariums (terraria) genoemd. Hieronder zie je enkele gave voorbeelden van dit soort prachtige systemen. Ook lees je een definitie van het begrip.

Wat is een gesloten ecosysteem met planten?

Een gesloten ecosysteem met planten wordt ook wel een terrarium genoemd. Het is een afsluitbare (glazen) behuizing. Veel mensen associëren dit soort systemen met een behuizing voor dieren, maar je kan ook planten in een zelfvoorzienend ecosysteem neerzetten. De afgesloten ruimte creëert een eigen geheel zelfvoorzienend ecosysteem.  De verdamping van de aarde in het planten-ecosysteem zorgt er voor dat er water vrijkomt. Dit wordt gecondenseerd en door de planten opgenomen. Deze kringloop zorgt voor een gesloten ecosysteem voor planten. Meer informatie kun je lezen op de Wikipedia-pagina over terraria:

Online een glazen bol met planten kopen (ecosysteem)

Je kan bij de onderstaande aanbieders prachtige glazen bollen kopen, zodat je zelf ook een gesloten ecosysteem in je huis kan halen. Deze producten zijn ook perfect als cadeau.

Zelf een terrarium voor planten maken

Je kan ook zelf aan de slag een ecosysteem voor planten maken. Er zijn hier leuke starterkits voor te koop. Let op dat je alle componenten gebruikt om een gesloten ecosysteem te maken in een glazen bol. Bij een starterskit zit altijd een goede gebruiksaanwijzing. Je hebt in ieder geval nodig: stenen, aarde, geschikte planten en een glazen bol die je kan afsluiten. Hieronder zie je enkele starterskits voor een planten terrarium.