De Groene Kneusjesbox: 10 à 12 kamerplanten voor €23,95 Bekijk de deal hier!

Groene Kneusjes box: ervaring, review & unboxing. Is het de moeite waard?

De Groene Kneusjesbox van Plantje.nl

Liefhebbers van plantjes en sociale media móeten het wel gezien hebben: de Groene kneusjes box van Plantje.nl. De box is een echte hit geworden op sociale media. Het concept is erg eenvoudig: Jij betaalt €19,50 plus verzendkosten en krijgt 8-10 planten geleverd. Deze planten zijn de kneusjes, oftewel planten die normaal gesproken geen tweede leven zouden krijgen. Dit kan bijvoorbeeld omdat de planten al te lang staan te wachten totdat iemand ze een huis geeft of omdat er een schoonheidsfoutje in de plant zit. Wij hebben natuurlijk ook een Groene Kneusjes Box besteld. Hieronder lees je onze ervaring en een korte review. Ook hebben wij een verzameling van gave unboxing-video’s van andere mensen.

Kneusjes box van Plantje.nl: Wat is dat precies?

Is deze box wat voor jou? Volgens Plantje.nl is het simpel. Kun jij met “ja” antwoorden op de vraag: “Heb jij groene vingers en een groen hart?”, dan is de box vast iets voor jou. Er worden in de plantenindustrie erg veel planten weggegooid. Veel van deze planten zouden nog een extra leven verdienen. Dat vinden wij een prachtig streven. Een aantal punten van deze box met plantenkneusjes op een rij:

  • Je weet van tevoren niet wat je krijgt.
  • Per persoon mag er maximaal 1 box besteld worden
  • De planten hebben een winkelwaarde van tussen de 50 en 60 euro
  • Wees niet bang dat de planten die je krijgt al (bijna) dood zijn of een gekke ziekte hebben. Dit is nooit het geval. Je ontvangt altijd planten die je prima zelf op kan lappen tot prachtige kamerplanten. Aan veel planten zie je niet eens dat het ‘kneusjes’ zijn!
  • Je krijgt ergens tussen de 8 en 12 planten; en dat voor €19,50 + verzendkosten!
  • Ook Plantje.nl weet niet van tevoren welke planten er in een box zitten. Het aanbod wisselt namelijk. Vandaar dat je ook geen voorkeur aan kan geven. Het is een echte mystery box.

Onze kneusjesbox, ervaringen & review

Wij hebben anderhalve week geleden een kneusjesbox besteld. Deze zou eigenlijk pas na 10 dagen geleverd worden, maar gelukkig stond de box binnen 8 dagen al bij ons voor de deur. Als echte plantenliefhebbers konden we natuurlijk niet wachten. We hebben de eetkamertafel afgedekt met klusfolie, een schaar gepakt en de Plantsome App aangeklikt. Elk plantje uit de Groene Kneusjesbox moest natuurlijk goed ingevoerd worden, zodat we later ook precies nog terug kunnen vinden welke planten we in de box hadden!

De planten zaten niet enorm stevig verpakt en er was zelfs een klein vetplantje in de verdrukking geraakt. Toch valt deze nog prima te redden. Bij ons zat er een prachtige jonge dracaena in, die natuurlijk als eerste opviel. Daarnaast vonden we een prachtige calathea, die we al een tijd op het oog hadden. Ook zat er een ficus, lepelplant, twee vetplantjes, een kalanchoë en een kleine epipremnum plantje in de grote doos. Wat een mooie score! Wij hebben van de meeste planten niet kunnen ontdekken waarom ze een kneusje zouden zijn.

Plantenbox Plant

Unboxing

Op sociale media is het erg populair om De Groene Kneusjesbox te “unboxen”, of in het Nederlands: Uit te pakken. Je krijgt een goed idee in dit soort video’s over de inhoud van het pakket. Je ziet ook erg goed dat de inhoud erg verschillend is. De onderstaande video’s zijn ingesloten op deze website via YouTube. Je kan de video bekijken op onze website, maar vergeet zeker niet om door te klikken op de video en meer video’s van deze makers te bekijken!

Ga jij een box bestellen of heb je deze al besteld? Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen!

Hoofdfoto: Eigen beheer. Kleine notitie, vier planten op de foto (linksonder) komen niet uit de plantjesbox met afgedankte plantjes, maar hadden wij toevallig al op tafel staan tijdens het maken van de foto.