Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Grote kamerplanten: Populaire soorten

grote kamerplanten

Wanneer je meer groen in huis wilt halen kan je dat op verschillende manieren doen. Zo kan je ervoor kiezen om veel stekjes of kleine kamerplanten in huis te halen. Ook kan je een aantal grote kamerplanten kopen. Deze grote planten vullen het huis snel op terwijl je eigenlijk maar een aantal planten hebt die je moet verzorgen.

Wil je een grote plant kopen? Dan is het goed om te bedenken waar je deze binnen plant neer wilt zetten. Zoek je een hoge of grote plant voor in de woonkamer? Dan moet je vaak voor een andere plant kiezen dan wanneer je een plant in een donkere slaapkamer wilt zetten. Wij hebben de meest populaire grote groene kamerplanten op een rij gezet.

Grote kamerplanten: Aanschaf via webwinkels

Wil jij een plant bestellen? Online planten kopen is tegenwoordig harstikke makkelijk. Er zijn zelfs verschillende tuincentra die een eigen webshop met kamerplanten hebben. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan Warentuin.nl en Tuinland.nl. Wij hebben van verschillende online winkels, waaronder plantje.nl en warentuin.nl al een pakket met planten binnen gekregen.

Deze planten worden vaak met een eigen bezorgservice geleverd in een grote en ruime doos. Wij hebben alleen positieve ervaringen met het online kopen van kamerplanten. De planten die wij tot nu toe binnen hebben gekregen kwamen ongeschonden en netjes uit de doos! Wij hebben een aantal webwinkels waar je grote planten kunt kopen op een rij gezet. Klik op de onderstaande buttons om de grote kamerplanten in de webwinkel te bekijken.

Overzicht webwinkels: Grote kamerplanten

Ficus Lyrata: Musthave onder de grote kamerplanten

Eén van de meest populaire grote planten op dit moment is de Ficus Lyrata. Deze plant is ideaal voor een lichte huiskamer. De plant heeft veel licht nodig maar heeft liever geen rechtstreeks zonlicht. In de herfst en winter kan je hem best op een lichte plek vlakbij het raam zetten, de zon heeft dan namelijk minder kracht.

In de lente en zomer kan je hem beter schermen tegen het felste zonlicht. Wanneer je deze plant op de juiste manier blijft verzorgen kan hij doorgroeien tot aan het plafond. Wil je dit? Dan moet je wel zorgen voor de meest ideale omstandigheden voor deze plant!

Goed om te weten: Koop je deze plant bij warentuin.nl? Dan heeft hij een Urban Street Forest logo. Koop je een plant met dit logo? Dan wordt er door Urban Street Forest een boom geplant bij een boer in Afrika. De boer kan hierdoor meer voedsel verbouwen en producten verkopen op de markt.

Pachira Aquatica: Onze favoriete kamerplant

De Pachira Aquatica (ook wel bekend onder de naam geldboom) is één van onze favoriete grote kamerplanten. Wij hebben deze plant (de variant met een rechte stam in plaats van een gevlochten stam) een jaar geleden bij de Intratuin gekocht.

De bladeren zijn in de tussentijd flink gegroeid en het is een grote plant die onze woonkamer prachtig opvult. De plant verlangt bij de gietbeurt best veel water. Voor de volgende gietbeurt is het echter belangrijk om lang te wachten zodat de grond redelijk droog is.

Je kan deze kamerplant beter iets te droog houden dan te nat om te voorkomen dat de wortels afsterven of er wortelrot ontstaat. Deze plant staat graag op een vrij lichte plek (maar niet in fel zonlicht). Ook is het slim om hem af en toe nat te sproeien met de plantenspuit. J

e kan deze plant makkelijk stekken met een kopstek, wie weet gaan we dat binnenkort eens met onze eigen plant proberen!

Goudpalm: Areca Dypsis Lutescens

De Goudpalm is op dit moment de grootste plant die verkrijgbaar is bij de webwinkel Tuinland.nl. Hij is maar liefst 160 cm hoog! Door de verschillende grote bladeren is hij niet alleen erg hoog, maar ook mooi vol.

Ook deze plant staat net als de andere planten graag op een lichte plek maar niet in direct zonlicht. De plant wil eens per week een klein beetje lauwwarm water. Om de plant mooi (en beestvrij) te houden is het goed om te zorgen voor een hogere luchtvochtigheid.

Dit kan je doen door een luchtbevochtiger aan te schaffen en de plant regelmatig te sproeien met de plantenspuit. Zeker in de winter, wanneer de verwarming zorgt voor een droge lucht, is dit erg belangrijk!

Handig: In de online winkel Tuinland.nl vind op de afbeelding van de kamerplanten de hoogte van de plant. Zo zie je in één blik of de plant de hoogte heeft die jij wilt.

Musa bananenplant

De Musa (bananenplant) is een prachtige plant die jouw interieur een tropisch tintje geeft. Hij past in een retro interieur maar ook in een interieur met invloeden van over de hele wereld en een bohemian interieur.

Wanneer je hem goed verzorgt geeft hij regelmatig nieuwe stekjes bij de basis van de plant. Voor je het weet heb je dus een kamer vol bananenplanten. Zorg wel voor een hoge luchtvochtigheid in huis! Dan zal deze plant erg gelukkig worden en flink groeien!

Strelitzia Nicolai: Tropische grote kamerplanten

De Strelitzia Nicolai is een chique grote plant die je in verschillende formaten kan aanschaffen. Hij heeft mooie grote bladeren op lange, vrij dunne stengels. Deze plant staat ook wel bekend in Nederland onder de naam paradijsvogelplant.

Ook de Strelitzia Reginae zou een goede keuze kunnen zijn om een tropische sfeer in huis te brengen. De strelitzia kan je ook aanschaffen in een formaat van maar liefst 210 cm. Door deze hoogte vult hij het huis op en zorgt hij meteen voor een groene uitstraling.

Iets subtieler kan natuurlijk ook. De plant is namelijk ook verkrijgbaar in een kleiner formaat. Deze plant staat graag in de halfschaduw en houdt van een hoge luchtvochtigheid.

Cactus

Je ziet het misschien wat minder vaak maar een cactus kan ook een geweldige groene aanvulling zijn op jouw interieur. Vooral wanneer je kiest voor een grote rechte cactus met twee “armen”, zo’n cactus die je doet denken aan oude westernfilms.

Een cactus is een echte eyecatcher in huis. Deze plant past erg goed in een retro interieur of in een hippie-achtig bohemian interieur. Met een cactus in huis krijg je direct een zomers gevoel. Ook qua verzorging is deze plant makkelijk.

Het enige wat je absoluut niet moet doen is deze plant te veel water geven… 🙂