Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Hydrokorrels online kopen: Snel, eenvoudig en goedkoop!

Hydrokorrels online kopen

Heb je geen zin om met zware zakken hydrokorrels te sjouwen? Laat het dan gewoon bezorgen! Je kan hydrokorrels kopen in verschillende soorten en maten. Deze kleikorrels kun je goed gebruiken om er voor te zorgen dat de planten in huis goed groeien. Ze geven bijvoorbeeld de wortels houvast en je kan het gebruiken als drainagelaag  onder in de pot. Veel mensen gebruiken dit soort korrels om te voorkomen dat de wortels van hun kamerplanten gaan rotten. De zakken kunnen erg zwaar zijn. Vandaar dat hydrokorrels online kopen een prima optie is. In dit artikel bekijken we de diverse opties voor het kopen van kleikorrels en zie je direct live de prijzen en aanbiedingen van dit moment bij – de bij ons aangesloten – Nederlandse/Belgische webwinkels!

Hydrokorrels, wat zijn dat eigenlijk?

Hydrokorrels zijn geëxpandeerd of uitzetbaar klei-aggregaat en is een veelgebruikt hydrocultuur groeimedium. Het is een lichtgewicht aggregaat dat in een oven wordt verwarmd tot een temperatuur van 1200 graden Celsius. Zodra de hydrokorrels zijn verwarmd, komen er gassen vrij, die kleine belletjes creëren die een honingraatachtige structuur in het aggregaat vormen.

Hydrokorrels, wat zijn dat
Hydrokorrels structuur – Afbeelding Canva Pro

Door de beweging van de oven worden de hydrokorrels rond. De ronde vormen van uitzetbare klei variëren in grootte. Uitbreidbare klei is een populair groeimedium geworden in hydrocultuur en aquaponics omdat het wortels vasthoudt en water vasthoudt. De klei heeft een neutrale pH, waardoor schimmel en schimmel ook minder snel groeien.

Hydrokorrels online kopen

De populairste zak met hydrokorrels die je online kan kopen is – op het moment van schrijven – van het merk Florentus. In de review komt dan ook naar voren dat het veel korrels voor weinig geld is met een uitstekende kwaliteit.

Florentus Hydrokorrels 40L (kleikorrels)

★★★★★
19,95
Bol.com
as of 5 oktober 2022 8:53 pm

Overige aanbiedingen van Hydrokorrels online

Hieronder zie je meerdere aanbiedingen van de grote en kleine zakken. Deze aanbieders bieden allemaal hun spullen aan in Nederlandse webwinkels. Een groot voordeel, omdat je dan misschien ook nog wat andere spullen kan bijbestellen, zodat je hier geen verzendkosten over hoeft te betalen.