Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Kamerplanten voor in een vintage interieur

Kamerplanten voor in een vintage interieur

Kamerplanten zijn een geweldige aanvulling op een vintage interieur. Voor iedere interieurstijl zijn er wel geschikte kamerplanten te vinden, zo ook kamerplanten voor in een vintage interieur. Om het huis helemaal in dezelfde stijl in te richten is het uiteraard wel belangrijk om de juiste planten en plantenpotten uit te zoeken. Plantenpotten kan je ook vinden in de kringloop. Als je goed zoekt, vind je de mooiste retro potten. In deze blog geven wij tips and trics voor kamerplanten in een vintage interieur.

Kamerplanten trends

Niet alleen in de mode en in het interieur zijn er verschillende trends die in de loop der jaren veranderen. Ook binnen de kamerplanten zie je overduidelijk verschillende trends. Tegenwoordig zijn planten misschien wel populairder dan ooit. Zo is een “indoor jungle” vol met groene kamerplanten erg in trek. Mensen besteden veel tijd aan de juiste verzorging van de planten en ook het stekken van planten wordt meer gedaan dan ooit. De meest populaire planten van dit moment zijn misschien wel de Monstera (en dan vooral de Variegata variant), de Epipremnum Aureum, de Strelitzia en de Fycus Lyrata. Echter zijn ook “ouderwetse planten” juist weer heel erg in trek. En laten deze ouderwetse planten nou ook nog eens perfect zijn voor in een vintage interieur!

Zo creëer je een vintage interieur

Wanneer je een vintage interieurstijl in huis wilt (of meer vintage elementen wilt verwerken in huis) kan je voor interieurideeën het beste kijken op een app als Pinterest (een soort moodboard waar je alle leuke ideeën op kan slaan) of Instagram. Ook op YouTube vind je verschillende leuke en interessante video’s over het creëren van een vintage of retro interieur. Bij de kringloop kan je prachtige vintage kasten en accessoires vinden. Maar ook bij woonwinkels zie je dat veel collecties zijn geïnspireerd door de retro-trend. Kleuren die worden gebruikt in een retro of vintage interieur zijn bijvoorbeeld koelere, chique blauwtinten, oranje, olijfgroen en okergeel. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van printjes en bijvoorbeeld hoogpolige berberkleden.

Kamerplanten voor in een vintage interieur

Met de juiste kamerplanten kan jij jouw retro of vintage interieur helemaal goed stylen. Planten die hier heel goed geschikt voor zijn, zijn bijvoorbeeld Sansevieria’s en Hertshoorn planten. Ook de nu zo populaire pannenkoekenplant past perfect in een retro interieurstijl. Voor een echte seventies stijl in huis kan je kijken naar de Stippenbegonia, Ficus Elastica, Monstera of de Monstera ‘Monkey Mask’. Wil je niet te veel groen in huis en het liefst een plant die makkelijk te verzorgen is én het niet erg vindt als je hem een keer vergeet water te geven? Dan kan je kijken naar een grote cactus. Zo’n enorme cactus met twee “armen” geeft het interieur meteen een vintage uitstraling! Alleen het vervoeren is natuurlijk even een dingetje… ? Een macramé plantenhanger is geweldig voor in een retro interieur. Deze hanger kan je ook nog eens makkelijk zelf maken.