Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Orchidee

orchidee
Zon:
?Water
Eens per week
☝️Moeilijkheidsgraad:
Beginner
?Direct kopen
Bekijk in de winkel

Afbeelding credit: Photo by Kai Oberhäuser on Unsplash

Orchidee Soorten

De orchidee is een bloeiende kamerplant met meer dan 20.000 soorten. Je kunt dus wel zeggen dat de orchidee een grote variëteit. De bekendste soort is de phalaenopsis. Maar ook andere soorten als de Cymbidium en de Dendrobium komen veel voor. 

We hebben een diepgaand artikel geschreven over alle soorten orchideeën die er zijn.

Orchidee verzorgen

Een orchidee verzorgen is niet zo moeilijk als het lijkt. Met de juiste zorg kun je best lang van deze mooie bloeiende kamerplant genieten.

Wel zijn er bij de orchidee een aantal zaken die je in de gaten moet houden. Met de juiste verzorging, een oplettend oog en een beetje plantenliefde komt het helemaal goed, tussen jou en je orchideeën. We gaan er uitgebreid op in ons artikel over orchidee verzorgen.

Orchidee stekken

Wie gek is van orchideeën, kan er geen genoeg exemplaren van hebben. Hoe leuk is het, dat je jouw favoriete kamerplant ook kunt vermeerderen? Met een stek van een nieuwe scheut kun je zelf een nieuwe orchidee opkweken. Het is niet makkelijk misschien, maar als je het stekken van een orchidee is wel degelijk te doen, als je maar weet waar je op moet letten.

Orchidee snoeien

Liefhebbers van orchideeën weten: van snoeien gaan ze bloeien. Als je na de bloei de oude tak op de juiste manier afknipt, komt na verloop van tijd weer een nieuwe bloem in de plant. Maar de snoei is wel een precisiewerkje.

We vertellen je alles over het afknippen van uitgebloeide takken uit orchideeën in ons artikel orchidee snoeien.