De Groene Kneusjesbox: 10 à 12 kamerplanten voor €23,95 Bekijk de deal hier!

Kiemen groeien: Goede voeding voor je kiemen

Kiemen kweken voordelen

Om je kiemen te helpen groeien kun je besluiten om wat voeding toe te voegen tijdens het groeiproces. Alles wat een zaadje nodig heeft om uit te groeien tot een kiem zit al in het zaadje zelf. Het zaadje levert dus zelf alle voedingsstoffen die de nieuwe kiem nodig heeft om te groeien. Als de kiem bijna volgroeid is, neemt hij extra voedingsstoffen op via de wortels. De voedingswaarde van de kiemen kun je verhogen door zelf nog wat voeding te geven tijdens dit groeiproces. Hieronder leer je daar meer over.

Voeding voegt mineralen toe aan de kiemen

Je eigen lichaam kan zelf ook eiwitten aanmaken, zolang het maar aminozuren binnen krijgt via goede voeding. Dit soort zuren worden als bouwstenen met elkaar verbonden en zullen dan eiwitten vormen. Je lichaam kan dit zelf dus prima aanmaken. Net zoals vetten en koolhydraten. Deze kan je lichaam ook goed aanmaken. Voeding voor kiemen voegt mineralen toe aan de kiemen. Als je – na het groeiproces – deze kiemen weer opeet, krijg je deze minerale binnen. Goede mineralen uit kiemen komen uit de aarde en de zee. Om je lichaam goed te kunnen laten functioneren, zijn goede mineralen van groot belang. Dit kan je binnenkrijgen door zelf kiemen te groeien en hier voeding aan te geven.

Welke kiemen moet ik voeding geven?

Niet alle kiemen hebben veel behoefte aan extra voeding tijdens het groeien. Voeding kun je wel geven aan grote kiemen, zoals zonnebloemkiemen en erwtenscheuten. Ook grassen kunnen profiteren van extra voeding voor kiemen. Wij adviseren om biologische voeding te gebruiken. Dit soort voeding wordt gemaakt van kelp uit de zee. Soms kopen wij ook wel voeding die bestaat uit geconcentreerd zeewater. Voeding kun je ook prima gebruiken als je kiemen kweekt zonder of juist met aarde. Zorg er wel voor dat je kiemvoeding koopt die speciaal is gekeurd voor het kweken van groente en/of kiemen