Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Kweekbenodigdheden voor binnen en buiten

Kweekbenodigdheden voor binnen en buiten

Is het verzorgen van kamerplanten een hobby geworden? Zou je het ook leuk vinden om binnen of buiten groenten, kruiden en soorten planten te kweken? Waarschijnlijk wordt je dan wel enthousiast van de kweekbenodigdheden voor binnen en buiten!

Hiermee kan je namelijk de meest optimale groeisituatie creëren voor het kweken van verschillende planten.

Wat zijn kweekbenodigdheden?

Zaai- en kweekbenodigdheden zijn benodigdheden die je kan gebruiken bij het zaaien en kweken van verschillende soorten planten. Vaak wordt hiermee bedoeld het zaaien en kweken van kruiden, groenten of vruchtgewassen.

Kweekbenodigdheden worden ook wel zaai en stek benodigdheden genoemd. Je hebt kweekbenodigdheden voor binnen en buiten. Zo heb je kleinere kweekhuisjes van glas of van plastic voor in huis maar ook grotere kasjes voor buiten.

De kassen voor buiten zijn bijvoorbeeld gemaakt van een stevig frame en een duurzame folie of van een aluminium frame en polycarbonaat platen.

Naast kasjes zijn er nog veel meer kweekbenodigdheden, waaronder groeilampen, worteldoeken, kweekbakjes, potgrond, droognetten, vochtmeter en lichtmeters en ga zo maar door.

Welke zaden, pitten en groenten-resten kan je makkelijk kweken?

Er zijn een aantal zaden die je met de juiste verzorging makkelijk kan kweken. Tegenwoordig zijn er veel plantenliefhebbers aan de slag gegaan met het kweken van een avocadoboom. De pit uit de avocado kan je namelijk snel en makkelijk laten groeien.

Ook wordt dit regelmatig gedaan met de pit uit de mango en zelfs met citroenpitten. Sommige resten van groenten kan je gebruiken om opnieuw op te kweken. Hierbij kan je onder andere denken aan de onderkant met worteltjes van de prei, het bovenste deel van de rode biet en het binnenste witte (harde) hart van de witte kool.

In de onderste gedeeltes van de plant wordt namelijk auxine (een plantenhormoon) aangemaakt. Bij tuincentra wordt dit ook wel verkocht als stekpoeder. Je kan je dus wel voorstellen dat deze plantenresten al snel goed gaan groeien.

Kweekbenodigdheden voor binnen en buiten

In meerdere webwinkels vind je kweekbenodigdheden voor binnen en buiten. Onmisbaar in onze ogen zijn de vochtigheidsmeters, de PH meters en de lichtmeters. Zeker in de winter zorgen de kassen ervoor dat de planten lekker warm en beschermd staan en de groeilampen dat de stekjes en zaadjes ook op donkere dagen genoeg energie krijgen.

Er zijn ook speciale kweekkassen verkrijgbaar met een elektrisch verwarmingselement. Ben je op zoek naar een duurzaam cadeau? Dan is de kweekset voor oesterzwammen met jute cadeauzakje misschien wel erg leuk!