De Groene Kneusjesbox: 10 à 12 kamerplanten voor €23,95 Bekijk de deal hier!

Levend plantenschilderij LivePicture GO review

Levend-plantenschilderij_-Groene-kunst-in-huis

Ben jij gek op groen in huis en ben je op zoek naar kunst voor aan de muur? Waarom combineer je kunst en groen niet en ga je voor een levend plantenschilderij! Wij hebben van de webwinkel Warentuin een LivePicture GO Mobilane plantenschilderij gekregen om te kijken wat we ervan vinden. Naast dat een plantenschilderij er prachtig uit ziet aan de muur, heeft een plantenschilderij nog meer voordelen! Je hoeft het waterreservoir alleen om de twee tot vier weken (hangt af van de temperatuur in huis en de hoeveelheid zonlicht) te vullen. Tussendoor krijgen de planten automatisch de juiste hoeveelheid water.

Hoe werkt het levend plantenschilderij?

Het levend plantenschilderij is ideaal bij een gebrek aan groene vingers! Voordat je het plantenschilderij op gaat hangen hoef je alleen te bedenken welke planten er in het schilderij komen en hoeveel zonlicht deze planten nodig hebben. Na het ophangen en het vullen van het schilderij vul je het waterreservoir met een gieter vanuit het gat aan de voorzijde van het levend schilderij. Is het waterreservoir vol? Dan zie je een geel pinnetje tevoorschijn komen. Zie je aan de onderzijde een klein rood gietertje verschijnen? Dan is het weer tijd om het waterreservoir bij te vullen! In de tussentijd wordt het water gelijkmatig opgenomen door de twee lapjes stof en verspreidt via de lap stof aan de achterzijde van de planten.

Welke planten kan je kiezen?

Je kan kiezen uit heel veel verschillende soorten planten voor in het plantenschilderij. Het is maar net wat je zelf leuk, mooi of praktisch vindt. Wij hebben zelf van Warentuin.nl 6 luchtzuiverende hangplanten gekregen, namelijk de scindapsus epipremnun grijsgroen en de philodendron scandens. Uiteraard kan je ook andere planten gebruiken zoals bloeiende planten. Nog een leuk idee: Hang het plantenschilderij in de keuken en vul hem met verschillende kruidenplanten. Zo heb je altijd verse kruiden in huis die je kan gebruiken tijdens het koken.

Onze ervaring met het levend plantenschilderij van Warentuin.nl

Na de verzending van Warentuin.nl kregen wij direct een mail wanneer onze bestelling bezorgd zou worden. De verpakking met de plantjes en het plantenschilderij werden keurig en onbeschadigd bezorgd. We konden de planten heel uit de doos halen! Ze hadden in de doos ook voldoende ruimte.

Ophangen van het plantenschilderij

Het ophangen van het schilderij ging heel makkelijk en snel. Dit kwam onder andere door de duidelijke beschrijving die bij het plantenschilderij wordt geleverd. Bekijk ook de onderstaande video met de uitleg van het ophangen van het levend plantenschilderij. Wij hadden wel de hulp van mijn handige vader… ? Na het ophangen (en het verwijderen van het plakband) kon het leuke werk beginnen: We mochten het levende plantenschilderij gaan vullen met de planten. Ik moet zeggen dat ik eerst het idee had dat het nooit zou passen maar uiteindelijk pasten alle 6 de planten er gewoon in!

Vullen van het waterreservoir

Bij het vullen van het waterreservoir maakte ik er een waterballet van… Ik vulde het waterreservoir te snel waardoor het gele pinnetje (dat aangeeft dat het waterreservoir vol is) in één keer omhoog schoot en het een beetje begon te lekken. Een goede leer voor de volgende keer in ieder geval! Nu is het wachten tot het kleine rode gietertje aan de onderkant tevoorschijn komt. Die geeft aan dat het tijd is om het waterreservoir weer te vullen!

Kiezen van de juiste plek voor het levend plantenschilderij

Wij hebben het antracietkleurige plantenschilderij opgehangen naast onze eettafel. Een plek in de halfschaduw waar onze andere epipremnum het al meer dan een jaar perfect doet! Niet te licht én niet te donker. De rand van de schilderij is glanzend wat een heel gaaf effect geeft.

Een levend plantenschilderij kopen

Bekijk de levende plantenschilderijen bij Warentuin.nl

Ben jij ook geïnteresseerd geraakt in dit kunstwerk en wil je misschien zelf een levend plantenschilderij aanschaffen? Dan is het goed om te weten dat je de keuze hebt uit verschillende kleuren schilderijen. Zo is het levend plantenschilderij wat wij hebben (de Livepicture GO) verkrijgbaar in rood, zwart, antraciet en wit. De wat grotere variant van dit plantenschilderij is verkrijgbaar in de kleuren wit, zilvergrijs en antraciet. Eventueel zijn er ook live dividers en lange rechthoekige varianten van het plantenschilderij verkrijgbaar. Prachtig als praalstuk in je woning of in een kantoor of wachtruimte.