Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Maak je eigen urban jungle: Handige tips

maak je eigen urban jungle

Droom jij van een huis vol planten en is urban jungle de interieurstijl die bij jou past? Dan is de kans natuurlijk groot dat je al (flink) wat planten in huis hebt staan. Wil je deze stijl in huis en moet je nog veel nieuwe planten aanschaffen om deze interieurstijl te creëren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de plaatsing van de planten.

Om in ieder hoekje van het huis planten kwijt te kunnen is het goed om een afwisseling te maken van planten die het goed doen in de volle zon en warmte en planten die juist gelukkig worden op een koelere en donkerdere plek. In deze blog vind je tips over hoe je van jouw huis een urban jungle kan maken.

Voor het maken van deze blog hebben wij van Tuinland een prachtige Kentia palm gekregen met een mooie plantenpot met pootjes.

Over Tuinland

Tuinland is zowel een online tuincentrum als een tuincentrum met meerdere vestigingen in het noorden van het land. Zo vind je dit tuincentrum in Wilp, Groningen, Assen en Zwolle. Uniek en nieuw bij dit tuincentrum is de plantendokter. Hier kan je terecht voor gratis advies over de verzorging van jouw kamerplanten. Je kan een mail sturen met jouw vraag over de verzorging van planten.

Ook kan je verschillende afleveringen bekijken over de verzorging van tuin- en kamerplanten. In de webwinkel vind je een uitgebreid assortiment met kamerplanten, tuinplanten, een dierenassortiment, tuinassortiment en allerlei woonaccessoires. In de lente en zomer vind je in de webwinkel tuinsets en in de herfst en winter vind je er een uitgebreide kerstcollectie.

Bestellen bij Tuinland

Zoals al eerder benoemd kregen wij van Tuinland een prachtige Kentia palm met een mooie bijpassende rotan pot op zwarte houten poten om onze eigen urban jungle uit te breiden. Wij kregen deze producten al snel geleverd. De plant werd geleverd in een grote kartonnen doos met daarop waarschuwingen dat er voorzichtig mee om moest worden gegaan.

Via PostNL kregen wij het pakket geleverd. Na het uitpakken bleek dat de bezorgers inderdaad heel voorzichtig met het pakket om waren gegaan. De Kentia palm zag eruit alsof hij niet vervoerd was. Ook de pot zag er keurig uit.

Welke planten passen in een urban jungle interieur?

Zoals je al een beetje kan zien aan de naam passen in een urban jungle interieur vooral planten die je ook in een echte jungle zou kunnen tegenkomen. Vaak worden deze planten gecombineerd met planten die beter tegen warmte en zon kunnen zoals cactussen, vetplanten en sansevieria’s. Deze kan je namelijk makkelijk in de vensterbank en in de buurt van ramen plaatsen.

Hieronder vind je een lijst met populaire planten die perfect passen in een urban jungle interieur. Het is ook een aanrader om hangplanten en staande planten met elkaar te combineren voor een groen en speels effect.

De juiste plaatsing van de planten

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste plaatsing van de planten. Zo wordt een cactus gelukkig op een warmere plek met veel zon maar zijn er ook planten die juist graag op een iets minder lichte plek staan. Op Planten in Huis vind je bij kamerplanten een uitgebreide beschrijving van de plant en de eisen qua verzorging.

Styling met potten en manden

Om jouw urban jungle helemaal af te maken kan je verschillende potten en manden gebruiken voor de juiste styling. Tegenwoordig zie je veel manden en potten gemaakt van natuurlijke materialen. Een goed voorbeeld is deze rotan pot op zwarte houten poten van Tuinland. Ook manden van gevlochten sisal touw zijn enorm populair. Je ziet dat de keuze voor potjes en manden de styling helemaal af maakt en ervoor zorgt dat het één geheel wordt. De rotan pot van Tuinland die wij hebben gekregen is een speciale drypot die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. In tegenstelling tot veel vergelijkbare potten kan je hier direct een plant in zetten zonder dat er water gaat “lekken”. Aan de binnenzijde van het rotan vind je namelijk een pot gemaakt van gerecycled plastic. Je kan de pot zowel binnen als buiten neerzetten.

Verzorging van de planten

Wanneer je de planten voor jouw urban jungle in huis hebt gehaald en een plekje hebt gegeven in een mooie mand of pot is het natuurlijk zaak om de planten zo goed mogelijk te verzorgen. Op die manier kan je er namelijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Er zijn verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar waarmee de verzorging van de planten makkelijker wordt. Hieronder vind je een lijst met onze aanraders.

  • Vochtmeter (zo weet je precies of je de plant niet te veel of te weinig water geeft)
  • Plantenvoeding
  • Luchtbevochtiger
  • Plantenspuit
  • Gieter
  • Boek: Krijg nou groene vingers!