De Groene Kneusjesbox: 10 à 12 kamerplanten voor €23,95 Bekijk de deal hier!

Monstera Variegata kopen: alle opties op een rij

Monstera Variegata kopen
Afbeelding: Eigen beheer

De Monstera Variegata is onder veel kamerplantliefhebbers een zeer favoriete plant. Deze plant is echter ook vrij zeldzaam, waardoor je er maar moeilijk aan kan komen. Als je al een mooie volwassen plant hebt gevonden, betaal je hier gerust enkele honderden euro’s voor. Voor een klein stekje met één blad en een klein stukje wortel, betaal je op tweedehands-websites vaak meer dan 30 euro. Een Monstera Variegata kopen kan op verschillende manieren. Hieronder lees je meer informatie over deze verschillende opties voor het kopen van deze prachtige kamerplant.

Monstera Variegata kopen in een tuincentrum

Laatst liepen wij nog in een tuincentrum in de buurt en kwamen we vier Monstera deliciosa variegata’s tegen. Het ene tuincentrum heeft ze wel af en toe op voorraad, het andere tuincentrum zelden tot nooit. Helaas wisten ze ook wel de prijs te bepalen. Er stonden twee kleine plantjes met enkele prachtige blaadjes, waar 80 euro voor werd gevraagd. De twee grote volwassen planten stonden te koop voor 299,00 euro en meer. Een monstera variegata kopen in een tuincentrum is vaak wel een duurdere optie, maar ik moet wel zeggen dat deze planten er wel écht goed uitzagen.

Afbeelding: Eigen beheer

Wist je dat: Variegata is een woord uit het Latijn wat in het Nederlands veelkleurigheid of kleuren betekent.

Op Marktplaats een jong stekje van Monstera Variegata kopen

Op Marktplaats zijn er veel verkopers die hun Monstera Deliciosa Variegata moederplant goed onderhouden en hier regelmatig stekjes van nemen. Het vermeerderen van deze plant is dan ook erg simpel. Je kan veel stekjes vinden voor meerdere prijzen. Bekijk – zoals je altijd op Marktplaats moet doen – goed de beoordelingen van de verkopers. Vraag altijd om een foto van het stekje zelf. Er zijn namelijk verkopers die alleen foto’s ter inspiratie toevoegen, maar niet het daadwerkelijke stekje, omdat deze elke keer anders is. Toch is het zeer fijn om altijd een foto te krijgen van het stekje dat jij gaat kopen. Marktplaats is een prima optie voor stekjes van deze plant. Gemiddeld betaal je tussen de 20 en 40 euro voor een goed stekje van de veelkleurige Monstera gatenplant.

Plantenbox Plant

Online bij meerdere webwinkels

Deze kamerplant kun je ook bij veel webwinkels, vaak direct bij de kweker vandaan, kopen. Hieronder zie je een overzicht van planten die op dit moment beschikbaar zijn om te kopen. Je kan, nadat je op de bekijk-knop hebt geklikt, direct de Monstera Variegata kopen!

In lokale Facebookgroepen vragen en zoeken

In het verleden heb ik ook wel eens geluk gehad in lokale Facebookgroepen. Je kan eventueel een oproep plaatsen of iemand nog een stekje tegen een leuke prijs te koop heeft. Heel soms komt er ook iemand voorbij die stekjes verkoopt. Vaak is de prijs vergelijkbaar als op Marktplaats.

Heb jij deze veelkleurige kamerplant al in huis staan?