Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Overzicht groeilampen op Bol.com

Overzicht groeilampen op Bol.com
Photo by Christopher Miller on Unsplash

Al eerder hebben wij op Planteninhuis.nl geschreven over plantenlampen en kweeklampen. Namen die gebruikt worden voor plantenlampen zijn groeilampen, kweeklampen of bloeilampen. Je vind deze lampen in verschillende webwinkels waaronder de webwinkel Bol.com. Het kan zijn dat je het lastig vindt om de juiste groeilamp uit te kiezen. Deze lampen zijn er namelijk in veel verschillende soorten en maten. In deze blog vind je een overzicht van groeilampen op Bol.com.

Wat zijn groeilampen?

Een groeilamp staat bekend onder meerdere namen. Zo wordt er ook wel eens gesproken van een plantenlamp, kweeklamp of bloeilamp. Groeilampen kan je op verschillende manieren inzetten. Zo kan je ze het jaar rond gebruiken om planten op plekken met weinig zonlicht toch genoeg licht te bieden. Je kan planten in de winter extra te verlichten. En je kan jonge planten zoals zaailingen en stekjes goed laten groeien (in de winter maar ook op donkerdere dagen in de lente en zomer). Groeilampen zijn ook erg populair onder mensen die wiet willen kweken.

Betaalbare kweeklampen

HPS lampen en metaal halide lampen staan bekend als zeer betaalbare lampen. De metaal halide lampen zijn vooral geschikt voor de groeifase van de planten. Voor de bloeifase kan ook de HPS lamp gebruikt worden, dit vanwege de rode kleur. Led verlichting is vaak iets duurder maar er zitten ook voordelen aan. Zo gaan ze een stuk langer mee en worden ze niet zo heet als HPS lampen. Doordat ze niet zo warm worden verdampen de planten minder vocht en zijn de lampen veiliger om te gebruiken. Spaarlampen, neon kweeklampen en tl-buizen zijn ook voordelige plantenlampen. Deze fluorescente lampen kunnen worden gebruikt in een kweekruimte die lager is.

Kleuren groeilampen

Wanneer je zoekt naar groeilampen op Bol.com zie je dat er groeilampen zijn die verschillende kleuren licht schijnen. Deze kleuren hebben verschillende functies. Zo wordt rood licht vaak gebruikt voor de bloeifase. Je kan het beste kiezen voor een lamp met wit licht. Deze lamp kan je namelijk zowel voor de groeifase als de bloeifase gebruiken. In een lamp met wit licht zitten namelijk ook andere kleuren zoals rood en blauw licht. Deze twee kleuren hebben zo hun eigen functies. Er zijn ook groeilampen verkrijgbaar die zowel rood, blauw als wit licht uitstralen.

Overzicht groeilampen op Bol.com

Hieronder vind je een overzicht van verschillende groeilampen op Bol.com. In de lijst vind je ook groeilampen die een groter oppervlak kunnen beschijnen zoals een groei en kweeklamp paneel. Zoek je echt naar het beste van het beste voor jouw plantjes? Dan kan je kijken naar de professionele led kweeklamp met meer watt.