Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Planten voor volle zon en een hoge temperatuur

Planten voor volle zon en een hoge temperatuur
Photo by Leon Seibert on Unsplash

We zitten in de – voor veel plantenliefhebbers – favoriete periode van het jaar. In de lente en zomer krijgen veel planten namelijk een flinke groeispurt. En wat is er nou mooier dan jouw planten iedere week weer een beetje groter te zien worden! Wij kunnen ons er iedere keer weer over blijven verbazen. Vooral bij onze calathea’s en cactussen is de groei enorm goed zichtbaar! Heb jij nog een plekje of meerdere plekken vrij in de buurt van het raamkozijn? En heb je veel planten die liever op een plekje in half schaduw staan? Lees dan snel verder! Wij hebben een lijst gemaakt voor planten voor volle zon en een hoge temperatuur.

Planten voor volle zon en een hoge temperatuur

Tot nu toe zijn de meeste planten die wij hebben uitgewerkt voor de plantenpaspoortjes het meest blij op een plekje in huis met indirect licht. Ook al hebben wij veel planten, het was nog even een uitzoekwerk om uit te vinden welke planten het ook goed doen bij het raam. Wij hebben uitgezocht welke planten je kan gebruiken voor een plek met volle zon en een hoge temperatuur. Hiermee bedoelen we een plek die een minimale zomertemperatuur heeft van 16-20 graden en het liefst een plekje bij een raam op het zuiden. Sommige planten uit deze lijst zouden het zelfs goed kunnen doen in een ongeschermd kasje.

Soorten planten voor volle zon en een hoge temperatuur

Bekijk hieronder alle soorten planten voor volle zon en een hoge temperatuur. Wij zijn erg benieuwd of jullie ook één of meerdere van deze planten op een warme en zonnige plek in het raamkozijn hebben staan.

Ananas
Cephalocereus
Cereus
Ceropegia
Chlorophytum
Cissus quadrangularis
Coleus
Echinocactus
Epidendrum radicans
Eugenia
Euphorbia fulgens
Ferocactus
Gloriosa
Haworthia cuspidata
Haworthia obtusa
Haworthia tesselata
Haworthia truncata
Hippeastrum
Jasminum sambac
Kalanchoë blossfeldiana
Kalanchoë longiflora
Kalanchoë manginii
Lithops
Musa
Opuntia
Pachystachys
Parodia
Persea
Rebutia
Plectranthus fruticosus
Plectranthus parviflorus
Sansevieria
Senecio articulatus
Senecio citriformis
Senecio haworthii
Senecio herreianus
Senecio macroglossus
Senecio rowleyanus

Bekijk de planten in de webwinkel

Zoek je een plant voor volle zon en een hoge temperatuur? Misschien is één van de onderstaande planten dan wel de plant die jij zoekt! Bekijk de planten direct in de webwinkel.