De Groene Kneusjesbox: 10 à 12 kamerplanten voor €23,95 Bekijk de deal hier!

Potted Plant emoji: De nieuwste emoticon

Op social media en in apps waar je chatberichten kan sturen wordt veel gebruik gemaakt van emoticons. De lijst met beschikbare emoticons wordt ook regelmatig aangevuld. Het gebeurt ook regelmatig dat de emoji’s er bij een update anders uit gaan zien. Uiteraard zijn er ook meerdere emoji’s die veel worden gebruikt door plantenliefhebbers. Die emoji’s laten wij in deze blog zien. Ook geven we alvast een voorproefje van de Potted Plant emoji die (hopelijk) ergens in 2020 gebruikt kunnen worden.

De nieuwe Potted Plant emoji

In Emoji 13.0 verschijnt de nieuwste plantenemoticon voor plantenliefhebbers, de Potted Plant emoji. De naam zegt het eigenlijk al, het is een emoji van een plant in een pot. Gek genoeg is dit wel een emoji waar veel mensen op zaten te wachten. Tot nu toe had je eigenlijk alleen emoticons zoals de cactus, een stekje en kruiden maar niet een alomvattende kamerplanten emoji. Als het goed is verschijnt deze emoji ergens in de tweede helft van 2020.

Alle beschikbare plantenemoticons

Hieronder vind je alle plantenemoticons die vaak worden gebruikt door plantenliefhebbers. De emoticons worden op de verschillende social media kanalen en apparaten anders weergegeven. Op de website emojipedia.org kan je alle ontwerpen bekijken. Wij zijn erg benieuwd naar de emoticons die jij vaak gebruikt op social media of in de chat.

Seedling emoji

De seedling emoji is de emoticon die je gebruikt wanneer je een stekje beschrijft of wilt uitbeelden. Het is een klein, lichtgroen plantje met twee bladeren dat uit een hoopje aarde groeit. Op Facebook had deze emoji eerst drie blaadjes. Dat is later veranderd. Misschien is het stekje wel één van de meest gebruikte plantenemoticons.

Cactus emoji

Ook de cactus wordt vaak gebruikt als emoji. Vaak door liefhebbers van succulenten. Deze cactus is een saguaro cactus met stekels en twee “armen” aan de zijkant. Bij WhatsApp is hij ontworpen met verschillende roodkleurige bloemetjes op de bovenkant.

De overige plantenemoticons

Ook de Herb emoticon (kruiden emoticon) afgebeeld als een kruid met 5 tot 7 bladeren als basilicum, salie of oregano, de shamrock emoticon (klavertje vier), de palm tree emoticon en de tanabata tree emoji worden veel gebruikt door plantenliefhebbers. Net als het groene hartje. De kamerplanten emoji was voor ons nog een ontbrekende emoji. Welke plantenemoji zou jij graag terug willen zien?