Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Top 10 luchtbevochtigers van 2020

luchtbevochtiger in huis

Een luchtbevochtiger in huis is goed voor zowel mens, dier als plant. Je planten vinden een hogere luchtvochtigheid in huis erg fijn en zullen er ook mooier en beter van gaan groeien. Wij hebben onze Medisana UHW luchtbevochtiger de hele dag aanstaan. In de wintermaanden is dit voor sommige kamerplanten belangrijker dan je zou verwachten. Wij raden altijd een ultrasone luchtbevochtiger aan, maar eigenlijk is alles beter dan niets. Pas op met elektronica van bijvoorbeeld AliExpress en Wish, deze hebben namelijk niet het Europese keurmerk voor elektronica. Dit is wel heel fijn om te hebben, omdat je het apparaat ook onbeheerd aan laat staan. Eerder schreven we al over goedkope luchtbevochtigers. Nu bekijken we de top 10 meest verkochte luchtbevochtigers van dit moment. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld en geüpdatet.

De top 10 meest verkochte luchtbevochtigers

Hieronder zie je een overzicht van de meest verkochte luchtbevochtigers van dit moment. Je ziet goed dat veel van deze bevochtigers ook een dubbele functie hebben als bijvoorbeeld airco of ventilator.

Voordelen van de luchtbevochtiger

Luchtbevochtigers hebben enorm veel voordelen, niet alleen voor de planten, maar ook voor jouzelf en eventuele huisdieren. Luchtbevochtigers verminderen bijvoorbeeld infecties in huis. De veroorzakers van ziekten, waaronder enkele bacteriën en virussen, overleven niet  in vochtige omstandigheden. Als een plant gehavend is of een schimmelziekte heeft, kan een voldoende vochtige kamer het herstel van de plant zeker bespoedigen. Veel tropische planten voelen zich ook meer thuis in wat vochtigere kamers.

Genezing van bladeren

Luchtbevochtigers helpen enorm bij het genezen van de bladeren van de plant en maken ze glad en levendig. Een plant in een vochtigere omgeving ziet er ook echt een stuk beter uit vergeleken met planten die in een lage luchtvochtigheid in huis moeten leven. Levendige bladeren leiden tot gezonde planten omdat bladeren voedsel produceren voor de hele plant en daarvoor hebben ze vocht nodig.