De Groene Kneusjesbox: 10 à 12 kamerplanten voor €23,95 Bekijk de deal hier!

Vijf planten voor in het thuiskantoor

Thuis kantoor planten welke kamerplanten thuiswerken
Photo by Slava Keyzman on Unsplash

Werken tussen (groene) planten heeft veel voordelen. Planten verminderen bijvoorbeeld stress en zien er ook nog eens mooi uit. Wij werken al jaren met onze laptop tussen de groene planten op het bureau of in de kantoorkamer. Waar veel mensen in het verleden kozen voor een cactus of vetplantje op het bureau, zien we steeds vaker originele en prachtige groene kamerplanten in huis, en ook op het kantoor. Wij hebben vijf prachtige kamerplanten voor in het thuiskantoor geselecteerd. De meeste planten zijn ook nog eens erg simpel in onderhoud, dus ook voor de personen zonder groene vingers erg geschikt! Welke planten staan bij jou op het bureau?

Monstera Deliciosa in het kantoor thuis

De monstera is wellicht een van de meest hippe kamerplanten van dit moment. Het is dan ook een prachtige plant om te zien. Het geeft je thuiskantoor een jungle-vibe en de plant is ook nog eens makkelijk te verzorgen. Ze groeien ook nog eens heel erg snel en staan bekend om hun goede luchtreinigende eigenschappen. Je kan de plant bij vrijwel elk tuincentrum – of online webwinkel – kopen in verschillende maten. Wij vinden het leuk om een klein Monstera-plantje te kopen voor op het bureau en deze groot te brengen tot een grote prachtige kamerplant die het bureau al snel ontgroeit. Favoriet is de zeer zeldzame (maar ook zeer dure) Monstera Variegata.

Sanseveria Trifasciatia

Een huis is niet compleet zonder een sanseveria. Deze plant is enorm populair, waarschijnlijk voornamelijk omdat de sanseveria zo eenvoudig in onderhoud is. Sommige mensen kennen deze plant ook wel als de slangenplant. Ze passen ook goed in een thuiskantoor waar het wat donkerder is of juist enorm zonnig is. De plant houdt van een droge en goed doorlatende grond en vergt weinig onderhoud.

Epipremnum op het bureau

Een epipremnum mag zeker niet ontbreken in het kantoor. Je kan deze plant in verschillende kleuren en soorten kopen; van licht tot donker. Ze staan goed op het bureau, waar de plant bijvoorbeeld op een hoekje staat en naar beneden kan groeien. Je kan de plant ook een handje helpen door iets te geven – bijvoorbeeld bamboestokken – waar het tegen aan kan groeien. De epipremnum groeit snel, is makkelijk in onderhoud, kun je ook in water laten groeien (hydroponie) en kun je goed zelf snel stekken/vermeerderen. Op kantoor krijg je zo snel meer groen!

Spathiphyllum

De spathiphyllum, ook wel lepelplant of vredeslelie genoemd, is een elegante plant met lepelachtige witte bloemen. Deze prachtige kamerplant staat bekend om de luchtzuiverende eigenschappen. Let goed op dat je deze plant niet in de volle zon neerzet. De lepelplant staat liever op een plek met enkel wat indirect licht. Als je de spathiphyllum op de juiste plek neerzet en eens per week goed water geeft, zal hij je belonen door snel en krachtig te groeien. Staat je bureau van het thuiskantoor niet vol in de zon? Dan is deze plant prachtig voor op de thuiswerkplek!

Cacti

Photo by Scott Webb on Unsplash

Kamerplanten hebben aandacht en verzorging nodig. Gelukkig zijn er een aantal planten hierboven erg simpel in onderhoud. Wil je echt (bijna) niet hoeven om te kijken naar je kantoorgroen, dan kun je altijd nog een cactus kopen. Er zijn tegenwoordig zulke prachtige soorten cacti, dat je je zeker niet hoeft te schamen met een stekelig plantje op het bureau. Onderhoud hebben ze nauwelijks nodig. Wij vinden het zelf leuk om op ons bureau meerdere soorten cactussen te combineren met elkaar.

Mini Cactusjes 20-pack (in zinken emmertje) - P 6

38,95
Bekijk
Plantje.nl
as of 10 juli 2020 1:40 pm