De Groene Kneusjesbox: 10 à 12 kamerplanten voor €23,95 Bekijk de deal hier!

Voorjaar in het interieur: Paastakken en voorjaarsbloemen

Voorjaar in het interieur_ Paastakken en voorjaarsbloemen

Met de zomertijd die net in is gegaan en temperaturen die op sommige plaatsen in Nederland boven de 20 graden kunnen komen kriebelt het om het voorjaar in huis te halen! Na een grote voorjaarsschoonmaak kan je jouw huis gezellig maken door te zorgen voor voorjaar in het interieur. Extra leuk om een lekkere paasbrunch te nuttigen in een gezellig versierd huis. Maar hoe zorg je nou voor voorjaar in het interieur? Bekijk onze handige tips in deze blog.

Versierde paastakken

Natuurlijk kan een versierde paastak niet in huis ontbreken. Als je aan lente en aan Pasen denkt, denk je automatisch aan paastakken versierd met gekleurde eieren. Paastakken zijn er in allerlei soorten en maten. Je vindt paastakken bij verschillende supermarkten, tuincentra maar ook in (streek) stalletjes langs de weg. Handige tip: Kijk eens op plekken waar ze in het (vroege) voorjaar de bomen snoeien. Hier liggen vaak stapels prachtige takken die je perfect kan gebruiken als paastak. Je hoeft er niks voor te betalen en je geeft de takken die anders als afval afgevoerd zouden worden een mooi tweede leven. Eventueel kan je ze later nog in de tuin zetten, dan heb je over een aantal jaar een prachtige kleine boom.

voorjaar in het interieur

Voorjaarsbloemen zorgen voor voorjaar in het interieur

Wat ook niet in huis kan ontbreken wanneer je wilt zorgen voor voorjaar in het interieur zijn voorjaarsbloemen. Koop ze in de supermarkt, tuincentra of bij stalletjes aan de weg. Bij voorjaarsbloemen kan je denken aan narcissen, blauwe druifjes, hyacinten en lelietjes van dalen. Stuk voor stuk vrolijke, kleurrijke, groeiende en bloeiende bloemen. Voorjaarsbloemen en bollen kan je ook mooi verwerken in een vrolijk paasbloemstuk.

Voorjaar in het interieur_ Paastakken en voorjaarsbloemen

Goed om te weten: Gooi de bollen als de bloemen zijn uitgebloeid niét weg! Knip de dode bladeren en bloemen weg en stop de bollen in de grond. Volgend jaar zal je weer kunnen genieten van mooie bloemen die boven de grond uitkomen.

Vrolijk gekleurd boeket en takken

Hét voorjaarsboeket is in onze ogen toch echt een boeket met wilde bloemen die je bij wijze van spreken langs de weg zou kunnen plukken. Zo’n boeket met wilde bloemen is een kleurrijke explosie van romantische bloemen. Het leuke is dat de bloemen erg kunnen verschillen, niet alleen qua kleur maar ook qua vorm. Hierdoor krijg je een prachtige wild en hippie-achtig boeket. Naast paastakken kan je ook kiezen voor takken met kleurrijke bloemen. Een prachtige tak die je in het voorjaar neer kan zetten in huis is de magnoliatak. Hier komen prachtige grote lichtroze of witte bloemen aan.