Deze arme plantjes zoeken een nieuw huisje: Kneusjesbox met 10 -12 kamerplanten. Slechts €24,95

Zeldzame kamerplanten: Zeldzame planten kopen

Zeldzame kamerplanten: Zeldzame planten kopen

Zeldzame kamerplanten verzamelen is een ware trend onder plantenliefhebbers. Je kan deze zeldzame planten kopen in tuincentra of online op bijvoorbeeld Marktplaats. De meest bekende zeldzame kamerplant is misschien wel de Monstera Variegata, ook wel de bonte Monstera genoemd. Deze kamerplant is regelmatig verkrijgbaar in tuincentra. Maar naast deze plant zijn er nog veel meer zeldzame kamerplanten. In deze blog vind je een aantal soorten. Ook geven wij tips hoe je jouw zeldzame plant zo goed mogelijk kan verzorgen.

Monstera Variegata (Deliciosa en Adansonii): De meest bekende zeldzame plant

De Monstera Deliciosa Variegata is in veel tuincentra regelmatig te verkrijgen. Dit in tegenstelling tot de nóg zeldzamere Monstera Adansonii Variegata. Deze laatstgenoemde is gisteren namelijk verkocht in de Intratuin in de Belgische plaats Lovendegem voor een prijs van 1799. Binnen een half uur werd deze plant opgehaald door een fanatieke verzamelaar van planten. De plant staat ook wel bekend als de monkey mask. Door de gele of witte vlekken op de bladeren hebben deze planten ook speciale zorg nodig. Zo mag hij absoluut niet vol in de zon staan en mag je hem niet benevelen omdat de kleur anders verdwijnt. Normaal gesproken houden Monstera’s juist heel erg van een neveldouche. Deze laatstgenoemde plant komt niet snel terug. Volgens tuincentra zijn de planten niet alleen moeilijk te verkrijgen maar zit er ook een groot risico aan. Zo is de kwaliteit van de planten niet altijd even goed en moet er maar net een koper zijn die hem voor de hoge verkoopprijs wil hebben.

Philodendron: Zeldzame kamerplanten zoals de Philodendron Pink Princess

Ook binnen de Philodendron soort zijn er verschillende zeldzame soorten. Zo is de Philodendron Pink Princess erg populair. Op de donkergroene bladeren van deze plant vind je roze ‘vlekken’. Ook bij deze plant is het weer enorm belangrijk dat je hem op de juiste manier verzorgt zodat de roze kleur zo mooi mogelijk is en zodat de plant meer roze aan gaat maken. Deze plant staat – net als de vorige planten – het liefst op een licht plekje, maar niet in de volle zon! Zie je philodendron pink congo te koop staan? Dan moet je weten dat het roze is ingespoten en dat de plant na een half jaar gewoon weer groene bladeren heeft. In Nieuw-Zeeland is er een keer een zeldzame variant van de philodendron minima verkocht voor ruim 4600 euro. De bladeren van de plant hadden twee verschillende bladeren (groen en geel). Ook de Philodendron rugosim, white knight, florida ghost, melanochrysum, prince of orange, birkin en de nangaritense zijn erg zeldzaam.

Zeldzame kamerplanten: Zeldzame planten kopen

Zeldzame calathea: Eén van de zeldzame tropische planten

Naast de zeldzame philodendron zijn er nog veel meer zeldzame tropische planten, waaronder de zeldzame calathea. Vaak kan je dan zeldzame stekjes van deze planten kopen. Je vindt deze stekjes bijvoorbeeld online zoals op Marktplaats. Het kopen van stekjes is een goede manier om een betaalbare zeldzame kamerplant in huis te halen. Bij de juiste verzorging groeien de planten alsnog uit tot grote zeldzame kamerplanten. De meeste calathea’s zien er al bijzonder en prachtig uit. Ook van de calathea heb je zeldzame soorten. De eerste zeldzame calathea soort die je tegen zal komen is de Calathea White Fusion/ Fusion White. Een unieke soort door de witte tekeningen die je op het blad kan vinden. Deze planten groeien voornamelijk in tropische regenwouden.